4 Şubat 2015 Çarşamba

TAHİNLİ ve FINDIKLI KURABİYE



                        Yerken ağızda dağılan, bir tane bir tane derken bir tepsiyi bitirebileceğiniz, güzel bir kurabiye tarifi paylaşıyorum.
                        Malzemeler;
  • 250 gr. margarin 
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2  "        "     susam
  • 1      "       "     çekilmiş fındık 
  • 1     "        "      tahin
  • vanilya
  • kabartma tozu
  • 4  su bardağı un
                      Hazırlanışı;
  • Oda sıcaklığında yağ, şeker, yumurtanın sarısını karıştırın.
  • Tahin, fındık, susam, vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek bir hamur yoğurun.
  • Kurabiye şeklini verip, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  •  Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.







                                                        Afiyet   Olsun   :  )

Hiç yorum yok: