4 Şubat 2015 Çarşamba

TAHİNLİ ve FINDIKLI KURABİYE



                        Tahini sevdiğim için bu tarifi de severek yapıyorum. İçinde fındık ve susam var. Bunlarda lezzetini arttırıyor. Oldukça bereketli bir hamur oldu. Biraz küçük ebatlarda yapınca üç tepsi kurabiye çıktı.İsterseniz hamurun yarısını buzdolabını dondurucu kısmında saklayarak daha sonra kullanabilirsiniz.Kurabiyeyi uzun süre ağzı kapalı bir kapta saklayabilirsiniz.

                        Malzemeler;
  • 250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2  "        "     susam
  • 1      "       "     çekilmiş fındık 
  • 1     "        "      tahin
  • vanilya
  • kabartma tozu
  • 4  su bardağı un ( kontrollü ekleyin )
                      Hazırlanışı;
  • Oda sıcaklığında yağ, şeker, yumurtayı karıştırın.
  • Tahin, fındık, susam, vanilya, kabartma tozu eklediğiniz  unu ilave ederek bir hamur yoğurun.
  • Bir yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Kurabiye şeklini verip, yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı  dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.







                                                        Afiyet   Olsun   :  )

Hiç yorum yok: