11 Şubat 2015 Çarşamba

KAHVALTILIK MISIR EKMEĞİ




                       Kahvaltı için nefis bir tarif. Defalarca yaptığım bu ekmekler en son haliyle çok güzel oldular. Bu miktarla 10 adet muffın kalıbını doldurdu. Düz bir fırın kabında pişirip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Evimde bulunan haşlanmış mısır tanelerini içerisine kattım.Olmasa da olur tabikii.



                        Malzemeler;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1  "      "       un
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1    "      "     tuz
  • kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1  su bardağı süt
  • 1 adet orta boy haşlanmış patates
  • 2 çorba kaşığı dolusu mısır
  • 2 çorba kaşığı dolusu İzmir tulum peyniri

                         Hazırlanışı;
  • Haşlanmış patatesi rendeleyin.
  • Yumurta, süt ve erimiş soğumuş tereyağı çırpın.
  • Tüm kuru malzemeyi eleyerek un, mısır unu, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırın, azar azar diğer malzemeye ekleyin.
  • Rendelenmiş patates ve peyniri ekleyin
  • Kağıt muffın kalıplarına yada yağlanmış fırın tepsisine dökün.
  • 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.








                                                       Afiyet   Olsun  :  )

Hiç yorum yok: