14 Şubat 2015 Cumartesi

FINDIKLI BROWNİE



                            Fındıklı brownie tarifi.Tarif Cafe Fernardo 'dan aldım ve uyguladım.Tarifi birebir uyguladığınızda iddia ediyorum, muhteşem bir sonuç elde edeceksiniz.Fırından çıktıktan sonra da soğuduktan sonra da çok lezzetli.Tarifi 23-23 cm. 'lik bir fırın kabında pişirdim.Kolay çıkması ve kalıpla kesebilmek için yağlı kağıt ile kapladım.
                            Malzemeler;
  • 3 adet yumurta
  • 280 gr. bitter çikolata ( callebaut çikolata kullandım )
  • 125 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/4   "       "      un
  • 1,5   "       "      ince çekilmiş fındık ( 1/2 su bardağını kalın doğrayıp ayırın )
  • vanilya
  • çay kaşığının ucuyla tuz
                            Hazırlanışı;
  • Fırını 180 derecede ısıtttım.
  • Fırın kabını yağlı kağıt ile kapladım.
  • Tereyağ ve çikolatayı  benmari usulü erittim.Karıştırana kadar bir süre soğuması için kenarda beklettim.
  • Yumurtayı ve şekeri çırptım.
  • Çikolatayı ekledim ve karıştırdım.
  • Toz fındığı, tuzu, unu ve vanilyayı ekledim.
  • En son iri kıyılmış fındık parçalarınıda ekleyip karıştırdım.
  • Fırın kabına döküp üzerini spatulayla düzelttim.
  • İlk 10 dakika 180 derece sonra 160 derecede 35 dakika pişirdim.
  • Kalıpla keserek servis yaptım.








                                                             Afiyet  Olsun   : )

Hiç yorum yok: