BÖREKLER,
Yapması kolay ve pratik bir tarif .Orijinal tarif Refika Birgül Görüntüsünü çok beğenip denedim.Denemek isteyenler için;
Malzemeler;
ERİŞTE BÖREĞİ
Yapması kolay ve pratik bir tarif .Orijinal tarif Refika Birgül Görüntüsünü çok beğenip denedim.Denemek isteyenler için;
Malzemeler;
- 200 gr. kadar erişte
- 200 gr. " kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 " kırmızı biber
- 1/2 su bardağı ince kıyılmış ceviz
- 1/2 " " rende kaşar peyniri
- 5 çorba kaşığı kadar zeytinyağ
- 2 " " " galeta unu
- tuz
- karabiber
- Erişteyi sıcak suya atarak 10 dakika haşladım ve süzdüm.
- Kıymayı yağda kavurdum, soğanı ve ince kıyılmış biberi ekleyerek kavurmaya devam ettim.
- Kıymanın içerisine tuz, karabiber, cevizi ekleyip karıştırdım.
- Tavayı ısıtıp yağın üzerine galeta ununun yarısını serptim.
- Haşlanmış eriştenin yarısını, kıymalı harcı, rendelenmiş peyniri ve üzerine kalan erişteyi yayarak yerleştirdim.
- Tavayı orta ateşte çevirerek pişirdim.
- Üzerine düz bir kapak yada tabak yerleştirerek çevirdim.
- Alt üst çevirerek her tarafını eşit pişirdim.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
Ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık. Mutlaka harika olmuştur. Biliyorum, yapıp veya yiyip öyle yorum yapmak lazım. Bir gün onu da yaparım umarım... :)
Mustafa Orhon
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, Mustafa Abicim.Birlikte yapalım, yiyelim her zaman..:)
İnanılmaz güzel gözüküyor çok da değişik bir tarif ellerinize sağlık.
Teşekkür ederiM, İlhan Bey..
Yorum Gönder