11 Aralık 2014 Perşembe

TABBULE



                         Bugün Lübnan Mutfağından bir tarif paylaşacağım.Bulgurla yapılan her yemeğe bayıldığım gibi bu tarifide severek paylaşıyorum.Geleneksel bir tarif gibi bir iddiam yok.Örneğin içerisinde mevsimi olmadığı için domates kullanmadım.Bu güzel salatanın malzemelerine gelince;
                         Malzemeler;
  • 1 su bardağı ince kısırlık bulgur
  • 1 /2  su    "    çekilmiş ceviz
  • 1/2 demet yeşil soğan
  • 1/2 ayıklanmış nar
  • 1/2 demet maydanoz
  • taze nane
  • tuz
  • kimyon
  • karabiber
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2   "         "     zeytinyağı
  • 1/ 2 limon suyu
                          Hazırlanışı;
  • Bulguru, tuz ilave ederek 1 su bardağı sıcak su ile ıslattım.( Üzerini kapatarak )
  • Yeşillikleri ince ince kıydım.
  • Narı ayıkladım.
  • Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyunu karıştırdım.
  • Sıcak suyla şişmiş olan bulgura sosu, yeşillikleri, cevizi ekledim.
  • Narı ekleyerek servis yaptım.







                                                    Afiyet  Olsun  :)

Hiç yorum yok: