23 Kasım 2014 Pazar

KUZU PİRZOLA ve BULGUR PİLAVI



                             Blogda yayınlanmayı bekleyen tariflerden birisini paylaşıyorum.Kuzu pirzola ve yanında bulgur pilavıyla birlikte.
                             Malzemeler;
  • 500 gr. kadar kuzu pirzola
  • 2 yemek  kaşığı domates sos
  • karabiber
  • kekik
  • tuz
                             Hazırlanışı:
  • Baharatlarla karıştırdığım kuzu pirzolaları, ızgarada ön ve arkasını çevirerek birkaç dakika kızarttım.
  • Domates sosu eklediğim tavaya yerleştirdim.
  • Tuzunu ekleyerek 5-10 dakika kısık ateşte pişirdim.
                              Bulgur pilavı için,
                              Malzemeler:
  • 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 1  adet kuru soğan
  • 1 /2 et suyu bulyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3    "           "     zeytinyağ
  • tuz
  • nane
  • kırmızı pul biber
  • kimyon
                            Hazırlanışı:
  • İnce doğranmış soğanı zeytinyağında kavurdum.
  • Salçayı, bulguru, tuz, ve baharatları ekledim.
  • Üzerini örtecek kadar sıcak su ve bulyonu ekledim.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişirdim.






                                                      Afiyet   Olsun  : )

2 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Pirzola yenmez mi ama değil mi? Hele sos falan da yapmışsınız, yanında bulgur plavıyla muhteşem ikili olmuşlar. Ellerinize sağlık.

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Teşekkürler, İlhan Bey..