HAMURİŞLERİ,
Patlıcanın en lezzetli olduğu bu zamanlarda nefis bir tarif.Mangal imkanınız varsa bu tarifte, közlenmiş patlıcan tadıyla daha da lezzetli.Eğer yoksa fırın poşetinde fırında 200 derecede 10-15 dakika kadar tutarak patlıcanları hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler;
Afiyet Olsun :)
PATLICANLI KİŞ
Patlıcanın en lezzetli olduğu bu zamanlarda nefis bir tarif.Mangal imkanınız varsa bu tarifte, közlenmiş patlıcan tadıyla daha da lezzetli.Eğer yoksa fırın poşetinde fırında 200 derecede 10-15 dakika kadar tutarak patlıcanları hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler;
- 3 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 100 gr. tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 " " yoğurt
- 1/2 kabartma tozu
- tuz
- karabiber
- 4 su bardağı un
- üst harcı için ; 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 kutu krema
- 1 adet yumurta
- tuz
- Közlenmiş patlıcanları kabuklarını soydum ve ince doğradım.
- Tuz ve karabiber ekledim.
- Tüm malzemelerle kiş hamurunu yoğurdum.
- Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdim.
- Tart kalıbına hamuru yaydım.
- Patlıcanları ve üzerine çırpılmış yumurtayla kremayı ekledim.
- 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirdim.
Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder