meze,
Taze iç baklalı iki tarif paylaşıyorum.
Taze iç bakladan fava;
Malzemeler;
İç bakla salatası;
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
TAZE İÇ BAKLA TARİFLERİ
Taze iç baklalı iki tarif paylaşıyorum.
Taze iç bakladan fava;
Malzemeler;
- 1/2 kg. ayıklanmış iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 1 diş sarımsak
- dereotu
- İç baklaların kabuklarını temizledim.
- Zeytinyağı, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan, tuz ve 2-3 yemek kaşığı suyla birlikte baklaları kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim.
- Baklalar piştikten sonra sarımsağı ekleyerek rondodan geçirdim.
- Kızarmış ekmek üzerinde dereotu ekleyerek servis yaptım.
İç bakla salatası;
Malzemeler;
- 1/2 kg ayıklanmış iç bakla
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- tuz
- 1 diş sarımsak
- dereotu
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1/2 limon suyu
- Baklaların iç kabuklarını kenerlarını çizerek soydum.
- Zeytinyağı, 2'ye bölünmüş soğan, tuz, sarımsak, yıkanmış pirinç, baklayı 2-3 yemek kaşığı su ilave ederek kısık ateşe pişirdim.
- Soğuduktan sonra isteğe bağlı limon suyu ve kıyılmış dereotu ekleyerek servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder