BÖREKLER,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
TAVUKLU VOLOVAN
Milföy hamuru ile yapılan sunumu çok şık bir tarif, tavuklu volovan.İç harcını tavuğu sebzeyle soteleyerek hazırladım.Salata ve tatlı dahil herşeyle uygulanabilir.Malzemelerle 7 adet hazırlandı.Malzemeler;
- 1 paket milföy hamuru
- 3 parça tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet patates
- 3 kaşık sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- kekik
- Milföy hamurlarını tek tek açtım ve kalıpla kestim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirerek fırında, üzeri kızarana kadar pişirdim.
- Tavuk etlerini küçük kuşbaşı parçalar halinde doğradım.
- Havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğradım.
- Sıvıyağda önce harlı ateşte tavukları sonra pişme sırasına göre havuç, bezelye ve patatesi ekleyerek kısık ateşte soteledim.
- Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber ekledim.
- Volovanlar fırından çıktıktan sonra üzerine pişen harcı yerleştirerek servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder