BÖREKLER,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
MUFFIN KALIBINDA MİNİK BÖREKLER
Sabah kahvaltısı için peynirli ve sosisli porsiyonluk börekler.Buzdolabında 1-2 gün önceden kalmış yufkayı bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Ben muffın kaplarını kullanarak sunumu kolaylaştırdım.Tüm bu malzemeyi bir fırın kabında da pişirebilirsiniz.Bu malzemeyle 14 adet minik börek çıkıyor.Malzemeler;
- 2 adet yufka
- 1 kase rendelenmiş peynir ( tam yağlı beyaz peynir ve tulum peyniri kullandım )
- 2 adet yumurta
- 200 ml. süt
- 2-3 adet sosis
- maydanoz
- üzerine susam
- Yufkayı ince şeritler halinde kestim.
- Peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırdım.
- Yumurtayı çırptım ve ılık sütle karıştırdım.
- Sosisleri ince doğradım.
- Muffın kalıbına bir miktar yufka arasına peynir, yufka sırasıyla yerleştirdim.
- Sosisleri ve yumurtalı karışımı üzerlerine döktüm.
- Susam serperek 170 derece fırında pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder