KARADENİZ YEMEKLERİ,
Hamsili mısır ekmeği;
Malzemeler;
HAMSİLİ EKMEK
Hamsili mısır ekmeği;
Malzemeler;
- 500 gr. hamsi
- 5 su bardağı mısır unu
- 1 demet pazı
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı sıcak su
- Hamsiyi ayıklayıp, temizledim, kılçıklarını çıkardım ve 3-4 parçaya böldüm.
- Pazıyı ince ince doğradım.
- Kuru soğanı piyazlık doğradım.
- Mısır ununu, kabartma tozu, yumurta, tereyağı, zeytinyağı, şeker ve tuz ilave ederek sıcak suyla yoğurdum.
- Soğanı sıvıyağda kavurdum, pazıyı ve tuzu ilave ederek soteledim.
- Pazılı harç soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanozla birlikte mısır unlu hamurla karıştırdım.
- Yağlanmış fırın kabına yaydım.
- Üzerine hafifçe sıvıyağ sürdüm ve dilimledim.
- 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirdim.
0 yorum:
Yorum Gönder