NEW,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
MÜCEDDERE PİLAVI
Yıllar evvel ilk defa Kıbrıs' ta bir arkadaşımda yediğim bir pilav tarifi.Yanında köy ekmeği, yeşil soğan ve ayranla çok lezzetli.Sadece bir pilav değil başlıbaşına bir yemek.Tarifi için,Malzemeler;
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 " " bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 150-200 gr. dana kuşbaşı ( çok küçük kesilmiş )
- tuz
- karabiber
- kimyon
- Yeşil mercimeği üzerine 4 su bardağı su ilave ederek haşladım.
- Eti sıvıyağda soteledim ve ince doğranmış soğanı ekledim.
- Et piştikten sonra yeşil mercimeği ( varsa suyunu süzerek ), bulguru, tuz, karabiber ve kimyonu ekledim.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşe pişirdim.
Afiyet Olsun : )
2 yorum:
Dediğiniz gibi başlı başına bir öğüne yeterli bir yemek. Sanki bulguruyla, etiyle Güneydoğu bölemizin yemek kültürünü hatırlatıyor. Ellerinize sağlık.
Kilis mutfağına ait diye biliyorum, İlhan Bey.Yanılıyorsam düzeltin lütfen.Teşekkürler.
Yorum Gönder