muffın,
5 çayı için nefis bir tarif.Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz peynir rendesiyle daha lezzetli.Ben İzmir tulum peynirini tercih ediyorum.16 adet muffın için;
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
ISPANAKLI MISIR UNLU MUFFIN
5 çayı için nefis bir tarif.Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz peynir rendesiyle daha lezzetli.Ben İzmir tulum peynirini tercih ediyorum.16 adet muffın için;
Malzemeler;
- 1/2 kg. ıspanak
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 " " mısır unu
- 50 gr. bitkisel yağ
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- tuz
- karabiber
- 1/2 su bardağı rendelenmiş İzmir tulum veya kaşar peyniri
- Ispanakları ayıklayıp, yıkadım, süzgeçte beklettim.
- Rondoda ince ince kıydım.
- Yumurtayı çırptım, süt, yağ ve bitkisel yağı karıştırdım.
- Ispanağı, unu, mısır ununu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekledim.
- Rendelenmiş peyniri ekledim.
- Muffın kağıtlarına birer parmak eksik şekilde doldurdum.
- 170 derecede pişirdim.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine bir miktar peynir rendesi ekledim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder