ÇORBALAR,
Kış aylarında tek başına bile doyurucu olabilecek bir çorba, mantılı nohutlu çorba.Hazır mantıda kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
NOHUTLU MANTI ÇORBASI
Kış aylarında tek başına bile doyurucu olabilecek bir çorba, mantılı nohutlu çorba.Hazır mantıda kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
- Mantı için ;1 yumurta
- tuz
- aldığı kadar un ( yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir )
- kıyma ( ben bir avuç kadar kıyma kullandım )
- karabiber
- 1 kase haşlanmış ve kabuğu soyulmuş nohut
- tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- nane
- kırmızı toz biber
- sıvıyağ
- Yumurta, un, tuz ile bir hamur hazırladım.
- Kıymayı 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ile yoğurdum.
- Hamuru en az yarım saat üstünü örterek dinlendirdim.
- Hamuru açtım ve kare kare kestim.
- İçerisine kıymadan alarak kapattım.
- Kısa bir süre fırınladım.
- Çorba için, salçayı, yağı ve sıcak suyu ekleyerek kaynattım.
- Mantıyı, nohutu ve tuzunu ekledim.
- Mantılar pişince yoğurdu ekledim.
- Üzerine nane ve kırmızı toz biber ekleyerek servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
2 yorum:
Yüksük çorbası derler çoğu yörede değil mi? Ne kadar da güzel olur. Tek başına bir öğüne yeter. Ellerinize sağlık.
Teşekkürler, İlhan bey..
Yorum Gönder