5 Aralık 2013 Perşembe

KARALAHANA PİRİNÇLİSİ ( DİBLE )



                           Karalahana yöresel ismiyle pancar pirinçlisi.Karalahana, çorbası, sarması, turşusu ile Karadenizde en çok tüketilen sebze.Karadeniz  mutfağının temelini  oluşturan hamsi, mısır unu ve karalahana.Bugün karalahanın pirinçlisini pişirdim.Tarifi;

                            Malzemeler;
  • 2 bağ karalahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz
                              Hazırlanışı;
  • Karalahanayı sirkeli suda yıkadıktan sonra ince ince kıydım.
  • Soğanı ince doğrayıp sıvıyağda kavurdum.
  • İnce kıyılmış lahananın üzerine 1 çay kaşığı tuz serptim.Avucumun içerisinde suyunu sıkarak tencereye aldım.
  • Soğanla birlikte kavurdum, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bıraktım.
  • Suyunu çektikten sonra tencerenin ortasına yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve 1su bardağı kadar sıcak suyu ve tuzunu ekledim.
  • Suyunu çekene  kadar kısık ateşte pişirdim.







                                                     Afiyet   Olsun  : )

2 yorum:

mutfakpenceresi.com dedi ki...

Ellerinize emeğinize sağlık, çok severim dibleyi, ben bazen bulgurla pişiriyorum.

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Bulgurla denemeliyim, teşekkürler..:)