5 Kasım 2013 Salı

PUF BÖREĞİ

                    Annemin böreği.Sabah kahvaltısı, beş çayı, habersiz gelen misafir.Hemen mutfakta hamur yoğurulur, hamuru açar, bakır tencere kapağıyla keser, iki dakikada kızartılır. Çayın yanında sıcak sıcak ikram edilir.Puf böreği yada yarımca börek.Artık kızartma çok fazla tüketmemeye dikkat ediyoruz.Ama bu böreği kızgın yağda pişirdiğimi ve kızardıktan sonra bir kağıt havlu üzerine aldığımı ekleyip çok fazla yağ çekmediğini ilave edeyim.
                   Malzemeler;
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığından az tuz ( peynirinizin tuzunu da düşünerek ekleyin )
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay        "     kabartma tozu
  • 1/2  çay bardağı su 
  • 1 yumurta
  • 1 küçük kase rendelenmiş beyaz peynir
  • maydanoz
  • kızartma için sıvıyağ
                       Hazırlanışı;
  • Çukur bir kasede un, tuz,kabarma tozu, yoğurt,su ve yumurta ile bir hamur yoğurdum.
  • Hamuru yarım saat kadar üstü kapalı dinlendirdim.
  • Rendelenmiş peynir ve ince doğranmış maydanozu karıştırdım.
  • Hamuru merdaneyle ince açtım.
  • Hamurların arasına peynirli harçtan bir parça koyarak kalıpla veya ruletle kestim.
  • Tavada kızgın yağda arkalı önlü kızarttım.
  • Sıcak sıcak servis yaptım.




                                                   Börekler kızarmaya hazır.





                                                                     Afiyet  Olsun : )

2 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Teşekkürler, Selda hanım.Dileklerinize katılıyorum.Bendende sevgiler..:)