27 Eylül 2013 Cuma

PANKEK ( PANCAKE )

               Pankek, annemin yaptığı isimle akıtma.Tavada pişirildiği ve kek gibi yumuşak yapısından dolayı, tatlı ve tuzlu yenebilir. Kahvaltı için ideal.İsterseniz içindeki tuz ve şeker miktarını arttırabilirsiniz.Benim ölçülerimle 17 adet pankek pişirdim.
              Malzemeler;
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2   su    bardağı    süt
  • 1/2 paket vanilya
  • 1   tatlı kaşığı   kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ ( tavayı yağlamak için )
                 Hazırlanışı;
  • Un, tuz, şeker, vanilya, kabartma tozu tüm kuru malzemeleri karıştırdım.
  • Yumurtaları çırptım ve tüm sıvı malzemeleri karıştırdım.
  • Koyuca kıvam alan hamuru 5-10 dakika dinlendirdim.
  • Isıttığım teflon tavayı fırçayla  hafifçe yağladım.
  • Kepçenin yarısı ölçüsünde döktüğüm kek hamurunu, arkalı önlü çevirerek kızarttım.








                        Pankekleri, bal ve çilek reçeli ile servis yaptım.Peynir, tereyağ ile servis yapılabilir.

                                                         Afiyet  Olsun  : )

2 yorum:

selma tamer dedi ki...

cok guzel olmus elıne sağlık

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Teşekkürler :)