NEW,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
ZEYTİNYAĞLI BAMYA
Yaz yemeklerinin en güzellerinden zeytinyağlı bamya.Bana hep sıcak, tüm ailenin birarada olduğu sofraların, zenginliğini hatırlatır.Bamyayı bu yaz ilk defa pişirdim ve sizlerle paylaşıyorum.Zeytinyağlı bamya için,Malzemeler;
- 1\2 kg. bamya
- 1 adet kuru soğan
- 2 " iri domates
- 2 diş sarımsak
- 1\2 limon suyu
- tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 küçük çay badağı zeytinyağ
- Bamyayı yıkadım, süzgeçte süzüldü ve iyice kurudular.
- Başlarını koni biçiminde yuvarlak döndürerek temizledim. ( bilmeyenler vardır. )
- Soğanı ince doğradım.
- Domatesleri kabuklarını soydum ve doğradım.
- Zeytinyağında soğanları sararttım ve domatesleri ekledim.
- İkisi birlikte sotelendikten sonra tuz ve şekeri, 2 su bardağı sıcak su ile birlikte ilave ettim.
- Bamyayı ekledim. ( sıvı salgılamaması için )
- Kısık ateşte pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder