NEW
Ramazanın ikinci günündeyiz. Bu akşamki iftar menüsü ;
Mercimek çorbası tık tık
Et sote ve bulgur pilavı
Yoğurtlu semizotu tık tık
Zeytinyağlı taze fasulye tık tık
Et sote ve bulgur pilavı için,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
ET SOTE VE BULGUR PİLAVI
Ramazan ayındayız. Çocukluğumdaki Ramazan ve bayram günlerini özlüyorum. İnanan- inanmayan, oruç tutan-tutmayan, müslüman-gayri müslim, tüm insanların birbirlerine çok daha hoşgörülü yaklaştığı günleri özlüyorum. Babaannemin, anneannemin başındaki o bembeyaz örtüsü ile sofranın başında tüm aileyi biraraya topladıkları iftar ve sahur yemeklerini özlemle hatırlıyorum. Ramazan ve bayram günlerinin hepimize hoşgörü, saygı ve birlik getirmesini diliyorum.Ramazanın ikinci günündeyiz. Bu akşamki iftar menüsü ;
Mercimek çorbası tık tık
Et sote ve bulgur pilavı
Yoğurtlu semizotu tık tık
Zeytinyağlı taze fasulye tık tık
Et sote ve bulgur pilavı için,
Malzemeler;
- 500 gr. dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 adet kırmızı biber
- 3-4 " yeşil "
- 1 " domates
- kekik
- karabiber
- tuz
- Bulgur pilavı için, 1,5 su bardağı iri bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık biber salçası
- 1\2 et suyu bulyon
- kuru nane
- kimyon
- karabiber
- tuz
- 1 kesme şeker
- İnce doğranmış kuru soğanı, sıvıyağda kavurdum ve salça ilave ettim.
- Yıkanmış bulguru, tuz, şekeri, baharatlarını ilave ettim.
- 2 su bardağı sıcak suda erittiğim, bulyonla birlikte kısık ateşte pişirdim.
- Kuşbaşı doğranmış, yağsız dana etini, sıvıyağda, rengi dönünceye kadar çevirdim.
- Suyunu bırakıp çektikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave ettim ve suyunu çekene kadar pişirdim.
- Doğranmış soğanı, biber ve en son domatesleri ilave ettim.
- Kuru nane, kimyon, karabiber ve tuzu ekledim.
- Etler iyice suyunu çekinceye kadar pişirdim.
- Bulgur pilavı ile birlikte servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder