meze,
Malzemeler ;
Afiyet Olsun : )
KABAK SIYIRMA
Bu tarifi ilk olarak " mutfağım " programında gördüm.Orjinali Girit mutfağına ait bir tarif.Meze ve zeytinyağlı olarak güzel bir lezzet.Denemenizi tavsiye ediyorum.Zeytinyağlı kabak sıyırma için,Malzemeler ;
- 1 kg. kabak
- 1\2 demet dereotu
- 2-3 diş sarımsak
- 1\2 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Arzu ederseniz 1 çorba kaşığı dolusu pirinç
- 1\2 limon suyu
- Kabakların saplarını kesip, yıkadım.
- Kabakları, kabuklarını soyar gibi ortasındaki çekirdekli kısıma kadar ince ince doğradım.
- Soğanı ince ince piyazlık doğradım.
- Tencerede zeytinyağında, sarımsak ve soğanları sararttım.
- Şerit halindeki kabakları, tuz, şeker ve limon suyunu ilave ettim.
- Üzerine, daire şeklinde kestiğim yağlı kağıdı kapatarak, çok kısık ateşte pişirdim.
- Kıyılmış derotunu ilave ettim.
- Soğuk servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder