27 Mayıs 2013 Pazartesi

İMAM BAYILDI

                      Yazarken fark ettimki çok tuhaf, yemek isimleri var.İmam çok beğenmiş olmalı.:)
                      Patlıcan imam bayıldı için,
                      Malzemeler ;
  • 6 adet patlıcan
  • 2   "    kuru soğan
  • 2    "   domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  •  zeytinyağ
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı toz şeker
                       Hazırlanışı ;
  • Patlıcanları alacalı soydum ve tuzlu suda bıraktım.
  • Sıvıyağ ve 1 çay kaşığı tuzla dışını yağlıyarak fırında kızarttım. ( Yağlı kağıt serili bir tepside yapıyorum ve bir kez çeviriyorum.)
  •  Soğanları piyazlık, domatesleri küp küp doğradım.
  •  Zeytinyağında kıyılmış sarımsakları, soğanları, domatesleri ve tuzu ilave ederek kısa bir süre soteledim.
  •  Fırından çıkardığım patlıcanların arasına bu karışımdan doldurdum.
  •  Üzerine sirke, salça ve yaklaşık 1 bardak sıcak su ile hazırladığım karışımı döktüm.
  •  Fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
  • İnce kıyılmış maydanozla soğuk servis yaptım.




                          Afiyet  Olsun : )

2 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Fırında olması sağlık açısından da iyi. Kızartma kadar lezzetli oluyor mu acaba? Ellerinize sağlık.

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Fırınlamadan önce patlıcanları tuz ve sıvıyağ ile her tarafını yağlayıp öylece fırına veriyorum.Hem kızarmış oluyor hemde yağ çekmemiş.Yorumunuz için teşekkürler.