ANAYEMEKLER,
Afiyet Olsun : )
TAVUKLU KABAK SANDAL
Malzemeler ;- 5 adet kabak
- 1 " tavuk göğsü
- 2 " havuç
- 1 " kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kadar sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- 200 ml. süt
- 2 çorba kaşığı dolusu un
- Kabakları soydum ve temizledim.
- İçerisine tuz atttığım kaynayan suda birkaç dakika haşladım.
- Tencereden aldığım kabakların ortasını, bir kaşık yardımıyla çıkardım.
- Tavuk etini küçük parçalar halinde doğradım.
- Sıvıyağda tuzunu eklediğim tavuk etlerini, rengi dönene kadar soteledim.
- Sarımsakları ve soğanı ilave ettim.
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığım havucu ilave ettim.
- Karabiberi ekledim.Pişen bu karışımı kabakların içine doldurdum.( harcı doldurmadan önce kabaklara biraz tuz ektim.)
- Üzerinin beşamel sosu için; Unu ve 1 kahve fincanı yağı sos tenceresinde kavurdum.Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ekledim.En son 1 çay kaşığı tuzunu ilave ettim.Doldurulmuş kabakların üzerine sosu gezdirdim.
- Üzerlerine bir miktar rendelenmiş kaşar ekledim.
- Fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder