NEW,
Zeytinyağlı enginar için,
Malzemeler ;
Afiyet Olsun :)
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Bahar gelmiş, pazar enginar dolu.Ah! birde iç bakla bulabilseydim yanına.Haftaya belki, bu defa taze bezelyeli tarif.Zeytinyağlı enginar için,
Malzemeler ;
- 3 adet enginar
- 1 su bardağı ayıklanmış bezelye ( sanırım 1\2 kg. bezelye )
- 1 adet havuç ( havuçlarım küçüktü ben 2 tane kullandım. )
- 1 " kuru soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kesme şeker
- 1/2 tatlı kaşığı un
- Taze Urla enginarlarımın yapraklarını ve ortasını temizledim.
- 1/2 limon suyu ilave ettiğim su dolu kapta beklettim.
- Havuçları temizleyip, küp küp doğradım.
- Ayıkladığım bezelyelerden 1 su bardağını ayırdım.
- Tencereye zeytinyağını, Enginarları ( üzerine kalan limon suyunu gezdirdim.), havuçları, bezelyeyi, soyulmuş ve dörde bölünmüş soğanı yerleştirdim.
- Unu 1/2 su bardağı suyun içine karıştırdım.
- Tuz ve şekerle birlikte tencereye yerleştirdiğim malzemelerin üzerine gezdirdim.
- Kısık ateşte pişirdim.
- Piştikten sonra servis tabağına aldım. Üzerine doğranmış dereotu serperek servis yaptım.
Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder