BÖREKLER,

SU BÖREĞİ

Aralık 22, 2012 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar

              

                            Su böreği  evde yapmak isterseniz tarifi için,
                   Malzemeler ;
  •    5 adet yumurta
  •    6-7 su bardağı un ( 700 gr. civarı, bir kısmını açmak için kullanacağız )
  •    1 tatlı kaşığı tuz
  •    1/2  su bardağı su ( büyükler her yumurta için 1 yumurta kabı dolusu su ölçüsü kullanırdı )
  •    1 çorba kaşığı sıvıyağ
  •    İç harcı için ; 
  •    İzmir tulum peyniri
  •    kaşar rendesi  ( hepsi yaklaşık 1 kase rendelenmiş olacak )
  •    Kıymalı harç yapmak isterseniz;  300 gr. dana kıyma
  •   1 adet kuru soğan
  •    tuz
  •    karabiber
  •    2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  •     maydanoz
  •     arasına sürmek için, 100 gr.tereyağı
  •    1 çay bardağı sıvıyağ
                      Hazırlanışı ;
  •   Yumurta, un, tuz,sıvıyağ ve su ile bir hamur yoğurun.( kulak memesinden biraz daha sert )
  •   Unun tamamını değil, gerektikçe ekleyin.
  •   Hamuru  9 adet  bezeleye ayırın.
  •   Kurumaması için, üzerini nemli bir bez ile örtün.
  •   Yarım saat kadar dinlendirin.
  •   Yufkaların tamamını oklavayla açın ve aralarına yapışmaması için yağlı kağıt koyun.













                       



  • Büyük ve derin bir tencerede, suyu kaynatın, 1 kaşık tuz ilave edin.
  • Bir başka kaba soğuk su doldurun.
  • Yufkaları, önce sıcak suda 1-2 dakika haşlayın.
  • Sonrada soğuk suya daldırın,  elinizle süzdürerek çıkardın.
  • Sıcak suyun çok ve kaynar olması, soğuk suyun da hep soğuk olması önemli
  • İşlem bitene kadar eksildikçe su ilave edin, az suda tencerenin dibine yapışabilir.




  • Tavaya yufkaları yerleştirirken aralarına 2-3 erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını gezdirin.
  •    3. ve 6. yufkalardan sonra  iç harcını yerleştirin.





  •  Yufkaların tamamını döşeyin.
  •  Su böreğini pişirmek için iki yöntem var, birincisi fırında, ikincisi tavada alt üst çevirerek pişirmek.
  •  Ben tavada alt üst çevirerek pişirmeyi tercih ettim.
  •  Çok harlı olmayan ocakta alt üst çevirerek, her tarafının kızarmasına dikkat ederek pişirin.


 













                                                                     Afiyet Olsun : )

0 yorum: