3 Kasım 2012 Cumartesi

OTLU POĞAÇA

               

                        Çok lezzetli bir poğaça tarifim var. İç harcı patates, hamurun da ince kıyılmış dereotu ve maydanoz var.
                         Otlu poğaça için,
                   Malzemeler;
  •   1 su bardağı yoğurt
  •   125 gr. tereyağı 
  •   1\2  su bardağı sıvıyağ
  •   1 adet yumurta
  •   1/2 paket kabartma tozu
  •   2 çorba kaşığı mısır unu
  •   1 çay kaşığı tuz
  •   alabildiği kadar un
  •   maydanoz
  •   dereotu
  •   nane
  •   üzerine sürmek için,  yumurta sarısı
  •   İç harcı için;    3 adet orta boy  patates
  •  1 çay kaşığı tuz
  •   karabiber
              Hazırlanışı;
  •   Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  •   Üzerine tuz,( ben haşlarken tuz atıyorum.) karabiber ekleyin.
  •   Hamuru hazırlamak için;  Oda sıcaklığında tereyağı, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
  •   Un, mısır unu, tuz, kabartma tozunu ekleyin.
  •   Azar azar un  ekleyerek yumuşakça bir hamur haline getirin.
  •   İnce ince kıyılmış, nane dereotu ve maydanozu da ekleyip iyice yoğurun.
  •   Merdaneyle  hamuru çok inceltmeden açarak , bir kalıp yardımıyla yuvarlak kesin.
  •   İçine bir miktar patatesli  harçtan koyarak, kapatın.
  •   Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  •   Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  •   170  derece de fırında üstü, altı pembeleşene kadar pişirin.







          



Afiyet  Olsun  : )
                     
                                     

Hiç yorum yok: