ANAYEMEKLER,
Malzemeler ;
KABAK DOLMASI
Anne yemeği, dışarı da asla o tadı bulamıyacağım, ev yemeği.Yanında ona eşlik eden yoğurtla birlikte.İşte tarifi ;Malzemeler ;
- 5-6 adet kabak ( yaklaşık 1 kg.)
- 200 gr. dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı salça
- maydanoz
- 2 tatlı kaşığı tuz
- karabiber
- 1 adet domates
- Üzerine sosu için, 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1, 5 su bardağı sıcak su
- Kabakların dışını temizledim.İçlerini oydum.
- Diğer tarafta, kuru soğanı ince ince doğradım.
- Maydanozları doğradım.
- Pirinci yıkadım.
- Tüm bu malzemeyi, tuz, nane, karabiber, 1 kaşık yağ ve su ilave ederek yoğurdum.
- Kabakların içlerine, bu malzemeyi doldurdum.
- Domateslerden kapak yaptım.
- Ayrı bir kasede, yağı, salçayı ve suyu karıştırdım.
- Bu karışımı kabakların üzerine döktüm.
- Önce harlı daha sonrada kısık ateşte 20 dakika pişirdim.
- Yanında yoğurtla servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder