ANAYEMEKLER,
Malzemeler ;
TAVUK ŞNİTZEL
Tavuk şnitzel için,Malzemeler ;
- 5-6 parça tavuk göğüs eti
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı süt
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 " " galeta unu
- tuz
- kimyon
- karabiber
- kızartma yapmak için sıvıyağ
- Tavuk göğüslerini, diyet göğüs olarak alıyorum.
- Kalın parçaları, bıçakla keserek incelttim.
- Bu parçaları biraz da döverek, aynı kalınlıkta olmalarını sağladım.
- Tavuk parçalarına tuz, karabiber ve kimyon ekledim.
- Bir tabağa yumurta kırdım ve sütle çırptım.
- Bir tabağa unu, diğerine de galeta ununu hazırladım.
- Tavukları önce una, daha sonra yumurtaya ve en son galeta ununa batırdım
- Kızdırılmış yağda kızarttım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder