meze,
kullanılan közmatikler çıktığından bu yana mangala gerek kalmadı artık.Bir de közlemeyi direk ocak üzerinde yapanlar var.Sağlık yönünden, kesinlikle sakıncalı.Burada hatırlatmakta yarar var.Ben bugün yaptığım salatadaki patlıcanları, fırın poşeti kullanarak yaptım.Suyunu kaybetmeden, çok da güzel oldular.
Patlıcan Salatası için,
Malzemeler ;
Hazırlanışı ;
Afiyet Olsun : )
PATLICAN SALATASI
Özellikle, her mangal yandığında, olmazsa olmazlardan patlıcan salatası.Şu ocak üzerindekullanılan közmatikler çıktığından bu yana mangala gerek kalmadı artık.Bir de közlemeyi direk ocak üzerinde yapanlar var.Sağlık yönünden, kesinlikle sakıncalı.Burada hatırlatmakta yarar var.Ben bugün yaptığım salatadaki patlıcanları, fırın poşeti kullanarak yaptım.Suyunu kaybetmeden, çok da güzel oldular.
Patlıcan Salatası için,
Malzemeler ;
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- tuz
- maydanoz
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı ;
- Yukarıda da yazdığım gibi közleme işlemini fırında yaptım.
- Patlıcan, biber , soğan ve sarımsakları yıkadıktan sonra ( fırın poşetinde )230 derece sıcaklıktaki fırına verdim.
- Çıkardıktan sonra kabuklarını soydum.
- Tüm malzemeyi ince ince kıydım.
- Tuzunu , zeytinyağı ve nar ekşisini ilave ettim.
- İnce kıyılmış maydanozları da ilave edip servis yaptım.
Patlıcanları ince ince kıydım.
0 yorum:
Yorum Gönder