ANAYEMEKLER,
Malzemeler ;
Hazırlanışı ;
PATLICAN DİZME
Patlıcan dizme için,Malzemeler ;
- 1 kg. kemer patlıcan
- 200 gr dana kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 tane sivri biber
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- maydanoz
- tuz
- 2 kaşık biber salçası
- kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı ;
- Patlıcanları , önce alacalı soydum ,daha sonra da uzunlamasına ,dört parçaya böldüm.
- Sıvı yağ da kızarttım.
- İç harcı için , kıymayı ,küp doğranmış soğanları, yıkanmış pirinçleri, 1 kaşık biber salçasını, tuzu, maydanozu bir kapta karıştırdım.
- Kızarttığım bir dilim patlıcanın ucuna bu karışımdan koyarak, rulo olarak sardım.
- Isıya dayanıklı fırın kabına dizdim.
- Sarımsağı, rendelenmiş domatesi, biberleri ekledim.
- 2 kaşık sıvı yağ, kalan biber salçası ve bir bardak suyla bir sos hazırladım.
- 230 derece fırında pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder