BÖREKLER,
Malzemeler ;
Afiyet Olsun : )
PATATESLİ BÖREK
Benim çok sık yaptığım bir börek tarifi vereceğim.Mayalı hamurdan yapılıyor.Tarif patatesli kıymalı.Ama patlıcanlıda çok güzel olduğunu belirteyim.Mayalı hamurdan börek için,Malzemeler ;
- 2 su bardağı un
- 1 paket maya
- 200 ml. süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- İç harcı için ; 3 patates
- 200 gr. kıyma
- 1 kırmızı biber
- 3 yeşil biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- maydanoz
- nane
- Derin bir kapta un ve tuzu karıştırdım.
- Ortasını açarak şekeri ,mayayı, ısıttığım sütü ve suyu döktüm.
- Yumuşak bir hamur haline getirene kadar yoğurdum.
- Bu aşamada gerekirse un ilave edilebilir.Üzerini örterek yarım saat mayalanmaya bıraktım.
- Diğer tarafta içi için, sıvıyağda kıymayı ve soğanı kavurdum.
- Üzerine rendelenmiş patatesleri ilave edip kısık ateşte pişirdim.
- Rondoda çektiğim yada çok ince kıyılmış kırmızı ve yeşil biberleri, maydanoz, naneyi ilave edip ocağı kapattım.
- Mayalanmış hamuru yoğurup, ceviz büyüklüğünde, küçük yuvarlaklar haline getirdim.
- Bunları tabak büyüklüğünde açıp, aralarını yağlayarak bir kenara koyuyorum.
- Tüm hamuru açıp bitirdikten sonra ilk açtığım hamurdan başlayarak, kenarına harcını koyarak, yuvarlayarak, böreklerimi hazırladım.
- 200 derece fırına verdim.
- Kabarmaya başlayınca çıkarıp,üzerine çırpılmış yumurta sürdüğüm börekleri tam kızarana kadar tekrar fırına veriyorum.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder