NEW,
Malzemeler ;
1 kg. ( yaklaşık 5-6 tane geliyor ) pancar
1 çay bardağı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı ;
Pancarları, saplarını kesip, yıkıyorum.Tencere de , üstünü kapatacak kadar suyla, şekeri ve tuzu ilave ederek, haşlanmaya bırakıyorum.Haşlandıktan sonra ( bir bıçak batırarak, haşlandığını anlayabilirsiniz ) çok soğumadan, kabuklarını elimle ovalayarak soyuyorum .1 cm.lik dilimler halinde kestim.Kavanoza pancarları ve sarımsakları koydum.Üzerine, haşlama suyunu döktüm.Buzdolabında dinlendirdim.Ertesi günü hemen yenilebilecek bir turşu.Ama, bir haftadan sonra daha da lezzetli hale geliyor.
Afiyet Olsun : )
Pancarlar haşlandıktan sonra çok soğumadan soyuyorum.
Kavanoza dolduruyorum.
Yemek için hazır..
PANCAR TURŞUSU
Pancar turşusunu çok severim.Yemeklerin yanında yada meze olarak çok da güzel gider.Daha önce bir markanın , hazır turşusunu alırdım.Yapmayı öğrendikten sonra artık kendim yapıyorum.İşte tarifi ;Malzemeler ;
1 kg. ( yaklaşık 5-6 tane geliyor ) pancar
1 çay bardağı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı ;
Pancarları, saplarını kesip, yıkıyorum.Tencere de , üstünü kapatacak kadar suyla, şekeri ve tuzu ilave ederek, haşlanmaya bırakıyorum.Haşlandıktan sonra ( bir bıçak batırarak, haşlandığını anlayabilirsiniz ) çok soğumadan, kabuklarını elimle ovalayarak soyuyorum .1 cm.lik dilimler halinde kestim.Kavanoza pancarları ve sarımsakları koydum.Üzerine, haşlama suyunu döktüm.Buzdolabında dinlendirdim.Ertesi günü hemen yenilebilecek bir turşu.Ama, bir haftadan sonra daha da lezzetli hale geliyor.
Afiyet Olsun : )
Pancarlar haşlandıktan sonra çok soğumadan soyuyorum.
Kavanoza dolduruyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder