NEW,

ORADAN BURADAN

Ekim 14, 2012 mavibeyazyemekler 2 Yorumlar

                

                                KUŞADASI ( DEĞİRMEN )
                                Merhaba;  günler daha fazla kısalmadan, havalar bu kadar güzel giderken, tadını çıkaralım dedik. Dostlarımızla birlikte,  Kuşadası' nda bir çiftliğe kahvaltıya gittik. Bugünden izlenimler paylaşacağım sizlerle. Gittiğimiz yer bir çiftlik, organik tarımın yapıldığı büyükbaş hayvanları, zeytinlik, üzüm bağları ve meyve ağaçları ile gerçek bir çiftlik. Kendi ürettikleri ürünleri orada tadabiliyor, bakkalından satın alabiliyorsunuz. Daha önce bu çiftlikle ilgili çekilmiş bir belgeseli seyretmiştim İz Tv'de.
 

 
 
 
                  Bütün gününüzü çocuklarınızla beraber burada geçirebilirsiniz. Ördekler ,keçiler,kuşlar..birçok hayvan var. Atlar ve çocukları dolaştırabileceğiniz midilliler.
 
                                                                                                                                         
 

Çiftliğin bir bölümü, dünden bugüne zeytinyağı üretiminin sergilendiği bir müze. Çok güzel bir gün geçirdik. Bakkalından kendi ürettikleri ürünlerden aldık.


 
Organik reçeller ,kurutulmuş sebzeler,zeytinyağ, marmelatlar, şarap ve birçok çeşit...

 
 
Hava güzel olduğu için dışarıda ağaçların altında kahvaltı ettik. Ama çok güzel kapalı bir yeri de bulunuyor. Burada çektiğim birkaç resmi de sizinle paylaşmak istiyorum.


  

 
 
Kahve değirmenleri, bakır cezveler  

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende gitmiştim bayıldım ekmekleride çok güzeldi herkeze tavsiye ederim

mavibeyazyemekler dedi ki...

Değirmenlerinde öğüttükleri unu kullanıyorlar.Ekmekler, gerçekten çok lezzetliydi.Omlet tarifini resimlerken o ekmeklerden kullandım.))