NEW,
Malzemeler ;
2 su bardağı baldo pirinç
1 kase bezelye ( dondurulmuş )
1 çay bardağı sıvıyağ ( yemeklerimde sıvıyağ kullanıyorum.İsteğe göre tereyağ ilave edilebilir.)
1,5 tatlı kaşığı tuz
tavuk suyu ya da bulyon
üzerine karabiber
Hazırlanışı ;
Pilav yaparken, mutlaka birkaç saat önceden tuz atılmış suyla ıslatıyorum.Sıvıyağı ve bezelyeleri, üzerini örtecek kadar sıcak suyla, tencereye koyup kısık ateşte pişiriyorum.Bezelyeler piştikten sonra (suyunu çekmiş olmalı ) yıkayıp süzdüğüm pirinçleri ilave ediyorum.Tuzunu ve 2 su bardağı sıcak suyu ( eritilmiş bulyonu ) ilave ediyorum.En düşük ısı da pişmeye bırakıyorum.
Afiyet Olsun : )
BEZELYELİ PİLAV
Tarifleri verirken, mutfağa yeni girenleri düşünüp, kolay uygulanabilir olanları da veriyorum.Malzemeler ;
2 su bardağı baldo pirinç
1 kase bezelye ( dondurulmuş )
1 çay bardağı sıvıyağ ( yemeklerimde sıvıyağ kullanıyorum.İsteğe göre tereyağ ilave edilebilir.)
1,5 tatlı kaşığı tuz
tavuk suyu ya da bulyon
üzerine karabiber
Hazırlanışı ;
Pilav yaparken, mutlaka birkaç saat önceden tuz atılmış suyla ıslatıyorum.Sıvıyağı ve bezelyeleri, üzerini örtecek kadar sıcak suyla, tencereye koyup kısık ateşte pişiriyorum.Bezelyeler piştikten sonra (suyunu çekmiş olmalı ) yıkayıp süzdüğüm pirinçleri ilave ediyorum.Tuzunu ve 2 su bardağı sıcak suyu ( eritilmiş bulyonu ) ilave ediyorum.En düşük ısı da pişmeye bırakıyorum.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder